Руската игра „Син кит“ въздейства пагубно на психиката на децата

Руската игра „Синия кит“ въздейства пагубно на психиката на децата”, Играта, разпространяваща се в социалните мрежи, е агресивна, но чрез нея децата задоволяват базовите си потребности за внимание и принадлежност.

снимка блог син кит игра
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on skype

“Играта” дава усещане за значимост и по този начин децата се чувстват забелязани, но за съжаление по един разрушителен начин. Тя се внушава на деца чрез сугестия.

„По такъв начин децата приемат много по-лесно идеите за подвеждащо поведение – това от една страна е проява на интерес, любопитство, но и много опасно поради предизвикателство водещо до самоубийство и имащо фатален край за детето“.

Предразполагащи фактори

Най-често предразполагащите фактори за развиване на тази опасна игра са – занижен или завишен родителски контрол, липса на социална среда и социална активност, неблагоприятна семейна атмосфера, презадоволяване, липса на контрол или свръх контролна родителя. Най разпространеният родителски стил, даващ благоприятна почва за възникването и развитието на подобни игри е разрешаващо – опрощаващия стил.

При този родителски стил детското поведение е изпълнено с много съпротива и неговото подчинение на изискванията на възрастните, ниска самоувереност, загуба на самоконтрол, агресивност, импулсивност, безделност и стремеж към доминиране.

Играта влияе по биохимичен път на мозъка на подрастващите и така стимулира отделянето на адреналин и серотонин.

Това кара децата да изпитват удоволствие от стимулите на играта, които разбира се са увреждащи и ги кара да правят безумни неща“.

Стремежът към удоволствие е водещ при децата, но това не трябва да довежда до такъв фатален край, какъвто има тази игра наречена „Синя кит“.


От моето инревю в  Топ Новини БГ

Още публикации

снимка психологично консултиране

Консултиране

Изграждане на конфиденциалните отношения с фокус върху решението, а не върху проблема.

снимка психодиагностика

Психодиагностика

Ако някой Ваш близък или познат, има проблем във взайноотошенията, моля, позволете ми да помогна.

снимка психотерапия

Психотерапия

Приемам творчески подход в практиката си, изследвайки иновативни техники и информация, за да ви помогна да направите промените, които желаете.